top of page

Nieuws uit het Derp

Bezorging
Nieuws uit het Derp: Tekst

24 gemeenten sturen brandbrief, ondernemers vallen tussen wal en schip

22 april 2021

Bij verschillende ondernemers in onze provincie eist de coronacrisis hun tol: ze vallen tussen wal en schip als het gaat om steunmaatregelen en houden het hoofd nauwelijks boven water. Verschillende gemeenten zien dit en proberen hen te helpen waar nodig. Ze verzamelen verhalen van ondernemers in nood en trekken aan de bel in Den Haag. "Maatwerk is hard nodig voor ondernemers die tussen wal en schip raken", zegt een woordvoerder van de gemeente Bergen.

Om de ondernemers te helpen, gaan 24 gemeenten actievoeren. Allemaal verzamelen zij verhalen van ondernemers in nood met als doel deze, samen met de brandbrief, op te sturen naar Den Haag. "Met daarin de oproep dat er meer maatwerk nodig is." 

Parkeertarieven

9 april 2021

De parkeertarieven voor 2021, zowel voor parkeren op straat als voor de verschillende soorten

parkeervergunningen zijn te vinden op de site bergen.parkeerservice.nl. Via onderstaande knop gaat

u meteen naar de pagina Tarieven.

Take-away Boulevard

17 maart 2021

Het moment dat de restaurants weer open mogen is helaas nog niet in zicht. We zijn dus voorlopig nog even aangewezen op Take-Away maaltijden. En waar kun je dan beter terecht dan in Egmond aan Zee? Daar zitten tenslotte op een schelpworp afstand van elkaar een enorme hoeveelheid restaurants en eetcafés.

 

Of je nu trek hebt in originele Italiaanse pizza’s, de lekkerste spareribs van Noord-Holland, traditioneel gemaakte sushi, vis spartelvers van de visafslag in IJmuiden, Hollandse pannenkoeken of een royale Chinese rijsttafel, je vindt er alles wat je hartje begeert.

Om dit te onderstrepen hebben de ondernemers van deze restaurants gezamenlijk besloten om de Voorstraat tijdelijk om te dopen in de Take-Away Boulevard.

 

De ‘officiële’ straatnaam-bordenwissel zal plaatsvinden op donderdag 18 maart om 12.00 uur bij het Wapen van Egmond. Dit bevindt zich aan de Voorstr…. ehh.. de Take-Away Boulevard 150 in Egmond aan Zee.

 

Uiteraard dient de pers (die natuurlijk smult van dit soort nieuws!) zich wel aan de 1,5 meter regel te houden als ze bij deze bijzondere gebeurtenis aanwezig willen zijn. 

Formulier bron- en contactonderzoek

3 maart 2021

Papieren parkeervignet blijft voorlopig geldig

26 februari 2021

Het papieren vignet dat inwoners van de gemeente Bergen gebruiken voor parkeren blijft voorlopig geldig. Dat maakt het college van de gemeente Bergen vandaag bekend. ‘In een van de laatste controles op de informatiesystemen zijn we gestuit op een verschil van inzicht over de hoeveelheid gegevens die nodig zijn om een vergunning aan te kunnen vragen. Zorgvuldigheid gaat in dit soort gevallen, waarin mensen gegevens moeten delen, altijd voorop. Daarom stellen we de ingangsdatum nu liever uit, totdat alle aanpassingen gedaan zijn’, aldus wethouder Erik Bekkering. Alle vergunninghouders ontvangen hierover dit weekend een brief. 


Papieren vergunning van 2020 blijft geldig
Bekkering vervolgt: ‘eerder lieten wij inwoners weten dat vanaf 1 maart de nieuwe digitale vergunning aangevraagd kon worden. Dat kan dus helaas niet door gaan. U kunt zich voorstellen, dat wij daar als gemeente Bergen net zo erg van balen als Coöperatie ParkeerService. Maar ook dit blijft mensenwerk. Wij gaan pas van start als een zorgvuldige controle van het hele aanvraagproces is gedaan. Om er zeker van te zijn dat dit zo zorgvuldig mogelijk gebeurt, laten wij ook een externe partij het proces beoordelen.’

De papieren parkeervergunning voor 2020 blijft daarom tot nader order geldig. Dit geldt voor alle soorten parkeervergunningen, zoals de bewonersvergunning, de bezoekersvergunning, de verblijfsrecreantenvergunning en de vergunning voor bezitters van een strandhuisje.

Aanvragen papieren vergunning
Het aanvragen van een nieuwe papieren vergunning gaat tot die tijd, net als eerder, via de gemeente. Bijvoorbeeld wanneer iemand een nieuw kenteken heeft, of bij verlies of diefstal van een vergunning. Meer informatie is te vinden op www.bergen-nh.nl/parkeervergunning

Uitslag BIZ stemming

18 februari 2021

De uitslag van de BIZ stemming is bekend.

De afgelopen maand heeft 64% van de 124 ondernemers zijn/haar stem uitgebracht tijdens de BIZ stemming.
Een overweldigende meerderheid van 82,5% stemde voor het instellen van een BIZ!
Daarmee is de drempel ruim gehaald en dat betekent dat we aan de slag kunnen! 

Het betekent ook dat er een hoop werk verzet moet worden. Actieplannen moeten worden gemaakt, formaliteiten moeten worden geregeld. We gaan hier met heel veel enthousiasme mee aan de gang en komen snel weer in de lucht.

In eerste instantie starten we met het huidige bestuur van Egmond Actief. Om de voortgang te kunnen waarborgen. Ondertussen zoeken we versterking in de vorm van bestuursleden, meedenkers en meedoeners. Wil jij iets voor je dorp betekenen? Laat het ons weten.

Samen maken we er iets moois van!

Bestuur Ondernemersvereniging Egmond Actief
Sandy Dekker, Richard Kaandorp, Pieter-Bas Antoons en Johan Nicolai

Profielschets burgemeester

21 januari 2021

De procedure om te komen tot de voordracht van een nieuwe burgemeester voor de gemeente Bergen is van start.

De inwoners van de gemeente is gevraagd om mee te denken over de profielschets. Hierop zijn 27 reacties ontvangen. In een brief aan de inzenders is teruggekoppeld hoe de zaken die zij belangrijk vinden mee zijn genomen in de totstandkoming van het concept profiel.


De (geanonimiseerde) reacties en
het concept profiel op de website van de gemeente. Tot 25 januari a.s. kunt u hier nog op reageren. Mail hiervoor naar de raadsgriffier a.i. Ad Anthonissen via a.anthonissen@bergen-nh.nl

Uw nieuws hier?

I'm a paragraph. Click here to add your own text and edit me. It’s easy. Just click “Edit Text” or double click me to add your own content and make changes to the font. I’m a great place for you to tell a story and let your users know a little more about you.

Nieuws uit het Derp: Nieuws

Opschalingsmatrix

3 mei 2021

In vervolg op vragen over de veiligheid en handhaving tijdens drukke dagen, is een opschalingsmatrix gemaakt.

Dit is een concept. Heeft u vragen en/of opmerkingen? Mail deze naar info@bizegmondaanzee.nl.

bottom of page